Bestuur

NEVOA wordt bestuurd door een bestuur, bestaande uit vijf leden.
Bestuursleden
Jeroenmissaar Aangepast 2
mr. J.E. (Jeroen) Missaar, voorzitter
Jeroen Missaar (1967) heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, bedrijfsjuridische afstudeerrichting. Na werkzaam te zijn geweest bij Trenité Van Doorne (nu: Simmons & Simmons) en Mazars Paardekooper & Hoffman, sectie ondernemingsrecht, is hij sinds 1996 werkzaam als bedrijfsjuridisch adviseur bij Zenco Corporate Services B.V. te Rotterdam. Hij staat daarbij zowel buitenlandse multinationals als het Nederlandse kleinbedrijf bij op juridisch en trust gebied.  Zijn voornaamste aandachtsgebieden zijn ondernemingsrecht, verbintenissenrecht, arbeidsrecht en intellectuele eigendom.
E jem@zenco.nl

Nevoa Vel 7100
mr. C.J. (Claire) Vendel-Mulder, secretaris  
Claire Vendel (1967) studeerde Nederlands Recht (privaatrechtelijke afstudeervariant) in Rotterdam. Daarnaast deed zij de Beroepsopleiding Advocatuur, de Post Academische Leergang Arbeidsrecht (Erasmus Universiteit Rotterdam) en tal van andere studies op het gebied van arbeidsrecht, agentuur en distributie, contractenrecht, algemene voorwaarden, civiel proces en bewijsrecht, medezeggenschapsrecht en huurrecht. Claire Vendel is sinds 2005 als zelfstandig juridisch adviseur voor ondernemingen uit het midden- en kleinbedrijf actief. Zij begon in 1991 als advocate bij Van der Steenhoven Kolle & Gilhuis te Dordrecht. In 1995 maakte zij de overstap naar Deloitte Juridisch Adviseurs, waar zij laatstelijk als vakdirecteur, landelijk verantwoordelijk was voor de vaktechniek. Daarnaast werkte zij binnen Deloitte Juridisch Adviseurs als juridisch adviseur, waar haar werkzaamheden bestonden uit juridische advisering van cliënten uit de nationale markt op arbeidsrechtelijk gebied - in meest brede zin van het woord - en op overige ondernemingsrechtelijke gebieden. Claire Vendel houdt zich binnen het bestuur van de NEVOA bezig met de portefeuille vaktechniek.
E claire@vendeladvies.nl

Nevoa Vel 7109
mr. J. (Jan) van Ederen, bestuurslid
Bestuurslid Jan van Ederen (1962) heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Sinds 1996 is hij werkzaam bij Grant Thornton Accountants en Adviseurs BV waar hij zich als bedrijfsjuridisch adviseur / partner onder meer bezighoudt met bedrijfsjuridische advisering van nationaal en internationaal opererende organisaties.
E jan.van.ederen@gt.nl

Nevoa Vel 7096
mr. E. (Erik) Schäfer, penningmeester
Erik (1957) heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Na korte tijd in loondienst werkzaam geweest te zijn, is hij in 1990 als bedrijfsjuridisch adviseur voor zichzelf gestart. In 1997 maakte hij de overstap naar Londen & Van Holland Registeraccountants Belastingadviseurs en Bedrijfsjuristen. In zijn dagelijkse praktijk adviseert hij de klanten in het midden- en kleinbedrijf op het terrein van het ondernemingsrecht en contractenrecht. Daarnaast neemt hij voor Alex van Groningen Corporate & Finance Training het juridische deel van de cursus Informal Investor voor zijn rekening.
e.schafer@londenholland.nl

Yvette Van Gemerden
mr. Y. (Yvette) van Gemerden, bestuurslid
Yvette (1966) heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is van 1995 tot 2014 advocaat geweest, ondermeer bij De Brauw Blackstone Westbroek en DLA Piper. Vanaf 2014 is Yvette werkzaam bij PwC Legal Services als partner arbeidsrecht. Zij is tevens Certified Pension Lawyer. Haar voornaamste aandachtsgebieden zijn arbeidsrecht (in de meest brede zin des woords), pensioenrecht en data protection.
E yvette.van.gemerden@nl.pwc.com


A.M. (Anne Marie) Ritter en E. (Ellena) Anastassiadis, secretariaat NEVOA
E  info@nevoa.nl

Data vergaderingen Bestuur 2017:
- do 16 februari 2017;
- do 23 maart 2017;
- do 11 mei 2017;
- do 21 september 2017;
- do 7 december 2017;
Tijdstip: 15.00 uur tot 18.00 uur
Voorzitter: Jeroen Missaar, jem@zenco.nl